Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

de simona72 in Dulciuri, 6 Sep 2013 | 8950 vizualizari

 

Dupa ce am cautat reteta in cartea "Retete traditionale romanesti", m-am mai documentat si pe la alti bucatarasi care au facut reteta ,m-am hotarat sa o fac in stilul meu si cu ingredientele de care dispuneam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branzica si smantana ceva fin de la Delaco
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr malai
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 lingura marar tocat
  • pt servit: iaurt gras grecesc
  • pt decor: zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu Ceva fin de la Delaco:

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de malai si se amesteca din nou. Se adauga cutia de branzica, smantana si mararul si se amesteca. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul incins la 170 gr pt 20-30 minute, pana se rumeneste frumos.

Cand se raceste se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!! 

TIPS-URI

1

se serveste cu smantana sau ca si mine cu iaurt gras grecesc

2

mararul este optional

3

se poate face si sarata cu branza sarata telemea

4

nu a iesit f mare, se vede si in tava de chec, cantitatile se pot dubla

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu Ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de mascarpone cu frisca