Alivenci moldovenesti

de _Alina_ in Prajituri, 19 Iun 2012 | 6417 vizualizari

 

Cand eram copil, vecina mea ma rasfata mereu cu alivenci... In memoria dansei am facut si eu alivenci, dar vedeti voi... tot mai bune erau ale ei! Nu mai stiu exact ce cantitati folosea, dar stiu ingredientele in mare (pe ici pe colo am facut cateva schimbari), iar procedeul nu l-am uitat. Evident ca dansa nu le facea cu crema, dar erau minunate asa simple! Daca n-ati macat pana acum alivenci, va indemn sa o faceti!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 cana faina de porumb grisata
  • 1/2 cana de gris
  • 1/2 cana smantana
  • 1/4 zahar alb
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 lg ulei de palmier
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 g branza din iaurt
  • 3 lg miere de salcam
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.

2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.

3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.

4. Puneti intr-o tava (cu dim. 35x25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit) la 190°C 60 min.

5. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca putin apoi puteti taia.

6. Pentru crema amestecati branzica cu mierea. 

7. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti pe fiecare bucatica.


   
 

 

TIPS-URI

1

Cana folosita are o capacitate de 400 ml.

2

Daca vreti sa fie mai inalta, puteti folosi o tava mai mica.

3

Puteti pune fructe confiate inainte de a introduce in cuptor (eu am pus merisor pe 1/2 din tava).

4

Se poate pune branza si in compozitie

RETETA IN IMAGINI

Alivenci moldovenesti-0
Alivenci moldovenesti-1
Alivenci moldovenesti-2
Alivenci moldovenesti-3
Alivenci moldovenesti-4
Alivenci moldovenesti-5
Alivenci moldovenesti-6
Alivenci moldovenesti-7

COMENTARII (25)

_Alina_

_Alina_ 1

20.06.2012, 20:22

Mihaela sunt tare bune! Toata copilaria am avut parte de rasfat cu asa ceva

nadea68

nadea68 1

06.08.2013, 17:48

babi5

babi5 1

06.08.2013, 23:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!