Aloo bonda

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 5385 vizualizari

 

am incercat o nou a reteta delicioasa din India :aloo bonda! niste chiftelute din cartofi cu condimente, ceapa verde, frunze de coriandru

 

INGREDIENTE

  • condimente India :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurita praf de ghimbir, un varf de lingurita praf de usturoi;
  • niste frunze de ceapa verde tocata si frunze de coriandru proaspete de preferat sau uscate daca nu gasiti fresh;
  • un morcovas foarte micut si fraged fiert ;
  • 1 castravete murat tocat marunt;
  • 3-4 cartofi potriviti fierti si pasati ca pt.piure;
  • pt.aluat:
  • un ou batut ,
  • o lingura de mustar in care adaugam pentru ingrosare 1 lingura de faina de ovaz/de orez si iar putin praf de ghimbir si o lingurita de zeama de lamaie.
  • pt.prajit: ulei, si pt. crusta fulgi de porumb sarati zdrobiti /pesmet grunjos;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo bonda:

Se fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf de ghimbir, un varf de lingurita praf de usturoi.Amesteci bine cu niste ceapa verde tocata si frunze de coriandru si am adaugat si un morcovas foarte micut si fraged fiert si el si tocat marunt precum si cateva feliute de castravecior murat tocat marunt.Apoi facem un aluat dintr-un ou batut si o lingura de mustar in care adaugam pentru ingrosare 1 lingura de faina de ovaz/de orez si iar putin praf de ghimbir si o lingurita de zeama de lamaie.Apoi facem in mana bile din amestecul acela de cartof, dam prin aluatul pregatit si apoi eu am mai dat si prin pesmet amestecat cu o lingurita de fulgi de porumb sfaramati marunt si in care am presarat iar garama masala.Prajim bilutele in ulei incins ca pe gogosi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aloo bonda 190249
retete culinare - Aloo bonda 190250

COMENTARII (26)

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 18:19

Minunat preparat Trecut la favorite

epurasha2bb 1

20.03.2013, 21:44

Multumesc!

babi5 1

07.10.2014, 07:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55