Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2012 | 3521 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta cautand Placinta indiana de cartofi si mi s-au parut foarte simplu de facut . Am adaptat putin mix-ul de condimente, pentru ca nu stiu daca in Romania se gaseste Garam Masala sau pudra de mango (in afara de Bucuresti).

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi albi mari fierti in coaja
  • o ceapa medie data pe razatoarea fina
  • 3/4 de cana de mazare congelata
  • 2 oua (optional)
  • 3-4 linguri de faina alba
  • patrunjel verde sau daca aveti coriandru verde o sa fie si mai aproape de realitate
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita curry
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita mix de boabe de piper de la Solaris macinat .
  • 1/2 lingurita cumin macinat
  • optional 1/2 lingurita de legume uscate (evitati cele din reclamele de la tv pline de chimicale
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi:

1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare

2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi modelata.

3. Se fac chiftelute care se pot tavali prin pesmet inainte de a fi prajite, mi-a venit ideea dupa ce le-am mancat :))

4. Se prajesc intr-o tigaie nelipicioasa in putin ulei si obligatoriu cu capac pt ca mazarea fiind congelata face sa sara ulei.

5. Se servesc cu iaurt cremos cu menta, mie imi place Olympus si cu muraturi dulci-acrisoare.

 

COMENTARII (17)

MIUTA 1

30.10.2012, 13:54

Cred ca sunt tare bune

andreea_angelo 1

13.11.2012, 14:23

interesanta reteta,am sa incerc si eu pt ca chiar imi place cum arata!!!bravooo

sebirizescu 1

06.01.2013, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S