Altfel de iepure la cuptor

de nico15 in Mancaruri cu carne, 25 Iun 2013 | 2364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt marinada:
  • 0,500 L vin rosu
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 stea de anason stelat
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe de cardamom verde
  • 5 boabe de ienupar
  • ½ de lingurita de coriandru boabe
  • ¼ de lingurita de piper boabe
  • ¼ de lingurita de paprica afumata
  • 1 juice-ul de la o mandarina
  • Coaja de portocala
  • Sare,
  • ulei de masline
  • 2 fr. de dafin
  • Dupa marinare
  • 1 iepure de casa 1.300 kg
  • 200 g de arpagic
  • 200 g de baby morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 capatana de usturoi
  • 0,5 L vin rosu
  • 150 g de bacon
  • Sare,
  • piper
  • 1 lingurita paprica afumata
  • Cimbru
  • Ingrediente pentru cous-cous
  • 0,750 g de cus-cus
  • 100 g de caise uscate
  • 100 g de stafide
  • 100 g de boabe de rodii
  • 100 g alune de padure
  • Reductie de rodii
  • fire de chilly
  • menta
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Altfel de iepure la cuptor:

Pentru inceput spalam iepurele si il portionam, dupa aceea pregatim marinada si lasam peste noapte in marinada creeata. A doua zi aruncam marinada, clatim bine iepurasul si il tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de lichid.

Taiem baconul fasii si il punem la prajit in foarte putin ulei deoarece el isi va lasa aroma, adaugam putina boia afumata, dupa ce baconul s-a facut crispy il scoatem si il respectivul ulei vom praji bucatile de iepure portionate, dupa ce acestea au fost sterse bine de srplusul de lichid(acestea pot fi trecute si prin faina daca se doreste, eu nu le-am trecut). Dupa ce s-au prajit bucatile de carne se scot si se lasa in asteptare.

Separat in alta tigaie putin unt si ulei punem arpagicul si baby morcovi, dupa ce acestea s-au sotat adaugam si prazul. Luam o tava in care adaugam legumele sotate capatana de usturoi taiata in jumatate si peste legume adaugam bucatile de iepure, baconul prajit si condimentele. Adaugam vinul rosu si ulei, daca va scade mai adaugam si apa(supa de legume). Cuptorul a fost in prealabil incalzit, tava o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor 50 de minute la 180 grade, primele 30 de minute cu tava acoperita cu folie dupa care scoatem folia si lasam sa se rumeneasca.

In acest timp ne putem apuca sa pregatim cous-cousul dupa cum urmeaza. Pregatim o cratita in care punem apa si sare cand aceasta fierbe vom adauga cous-cousul si vom fierbe in conformitate cu indicatiile dupa pachet, eu am lasat aproximativ 6 minute dupa ce apa fierbe.

Se scoate si se lasa in asteptare, in acest timp caisele si stafidele au fost puse la inmuiat in putin apa, deoarece este un cous-cous oriental, daca nu era de acest fel acestea se-inmuiau in cognac. Dupa ce s-au inmuiat caisele se taie fasii subtiri. Alunele de padure se prajesc putin in tigaie fara ulei. Trecem la asamblarea finala peste cous-cous adaugam restul de ingrediente, saram, piperam tocam marunt menta, punem boabele de rodie, adauga reductia de rodie si putin ulei de masline, potrivim de sare si piper.

Dupa ce iepurele este gata, din tava respectiva luam o parte din legume si le vom pasa pentru a rezulta un dressing, daca mai trebuie mai adaugam un pic de vin rosu, potrivim de gust.

Aranjam ca in imaginile alaturate, decorand cu fulgi de chilly si reductie de rodie.

Pofta Buna.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Altfel de iepure la cuptor-0
Altfel de iepure la cuptor-1

COMENTARII (7)

babi5

babi5 1

26.06.2013, 08:26

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

26.06.2013, 09:23

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

26.06.2013, 11:17

Super fin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!