Aluat de foietaj (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Dec 2015 | 3167 vizualizari

 

Va prezint un aluat de foietaj tocmai bun daca tineti post, dupa o reteta pe care mi-a dat-o matusa mea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj (de post):

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. 

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).

Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416968
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416969
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416970
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416971
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416972
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416973
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416974
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416975
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416976
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416977
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416978
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416979
retete culinare - Aluat de foietaj (de post) 416980

COMENTARII (20)

Gicuta69 1

15.12.2015, 09:23

anca_rm 1

15.12.2015, 09:39

asta trece frumos la favorite

cristinutanicolita 1

15.12.2015, 19:02

Direct la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L