Aluat de pizza

de RoXx in Piine, 18 Dec 2013 | 9980 vizualizari

 

Cu aceasta reteta de aluat ,pizza iese perfecta , pufoasa dar in acelasi timp crocanta. Eu sunt foarte multumita de el .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 150 ml. apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza:

Intr-un castronel se amesteca zaharul,drojdia uscata,impreuna cu o lingura din cantitatea de faina si 3-4 linguri din apa ( apa sa fie calda ) .

Se lasa cam 10 minute pana ce se umfla si se formeaza ca o spuma. Intr-un castron,in mijlocul fainii, se pune amestecul de drojdie,uleiul,praful de sare , apa , si se framanta bine pana ce se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa la dospit si apoi se poate folosi . 

 

TIPS-URI

1

uleiul de masline se poate inlocui cu cel de floarea soarelui

2

densitatea fainii poate varia asa ca daca aluatul este prea "tare" se mai poate adauga putina apa , sau daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina

3

aluatul se pastreaza si pentru a doua zi , fiind tinut la rece in frigider

COMENTARII (30)

iri_iri 1

19.12.2013, 07:40

mamaieelena 1

19.12.2013, 10:33

bun

RoXx 1

19.12.2013, 17:20

multu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55