Aluat pentru pizza

de Doralinda in Pizza, 12 Mar 2013 | 10493 vizualizari

 

Acest aluat de pizza iese o nebunie, atat de pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • jumatate plic drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru pizza:

Eu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa faceti.

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele si framantam cca 7-8 min.

Facem aluatul de pizza sub forma de minge, ungem cu putin ulei masline si lasam la dospit cca 1 ora si jumatate.

Impartim bucata de aluat de pizza  in 4, mai framantam pe fiecare putin si facem iar forma de minge, le ungem iar cu ulei si le lasam la dospit inca 30 min. Desfacem aluatul cu diametrul de 25 cm, ungem iar cu ulei si lasam cca 10 min inainte de a pune sosul si restul de ingrediente.

Daca doriti un aluat de pizza mai gros si pufos, atunci, impartiti aluatul in 2.

TIPS-URI

1

recomand acest aluat de pizza pentru orice tip de pizza alegeti sa preparati

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Rustica