Aluat pufos de pizza

de Ade200 in Pizza, 17 Mar 2013 | 3677 vizualizari

 

Niciodata nu gaseam o reteta de aluat de pizza sa-mi placa, dar am mâncat pizza la cineva şi mi-a plăcut tare mult aluatul;am cerut reteta, l-am încercat şi iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de făină
  • 400 g de iaurt
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 cub de drojdie+1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de ulei călduţ
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pufos de pizza:

Pentru un aluat de pizza reusit procedam asa:

Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se umflă se pune în făină, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă. Dacă e prea gros mai puneţi puţin lapte.Uleiul se pune la urmă.

Se lasă aluatul de pizza la dospit. Ies 3 tăvi de pizza. Când se pune în tavă se mai lasă la crescut 15 minute.

Asezam in tava aluat de pizza si garnisim după dorinţă:ciuperci, salam, masline, ardei, oregano, caşcaval ras.

Se bat 3 ouă cu puţină smântână şi stropim deasupra.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut praz, ceapă, salam, ciuperci şi cascaval.

2

Am servit cu sos picant.

3

Am facut mai mult aluat de pizza dar o parte l-am congelat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aluat pufos de pizza 211769
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211770
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211771
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211772
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211773
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211774
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211775
retete culinare - Aluat pufos de pizza 211776

COMENTARII (7)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:52

Cu iart sigur e foarte pufos

Bya Ralu 1

17.03.2013, 16:09

foarte bun!

Sim0na 1

18.03.2013, 11:31

de mult n-am mai mancat o pizza..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29