Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2010 | 4343 vizualizari

 

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de miere
  • 250 g alune caju crude
  • 120 g miez de nuca de cocos deshidratat
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos:

Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.

Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.

Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine onogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare. Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.

COMENTARII (18)

Sidy 1

11.12.2010, 18:28

elena1988 1

08.02.2011, 14:15

adry88 1

09.05.2011, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L