Alvita

de yafa in Dulciuri, 27 Sep 2010 | 19455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170g  de miere de albine
  • 500g de zahar
  • 150ml de apa
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 30g de zahar
  • 2 linguri de vanilie lichida
  • 170g de migdale decojite
  • 50g de fistic maruntit
  • 80g de cranberries uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alvita:

Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile.

Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se spumeze. Cand siropul a ajuns la temperatura dorita si albusurile sunt bine batute, incorporam usor, batand cu mixerul in continuuare siropul si apoi vanilia lichida.

Transvazam masa obtinuta intr-un vas emailat, si uscam pe foc mic, ca la pasta de choux-uri. Cand pasta se dezlipeste de fundul vasului, dam deoparte de pe foc si incorporam migdalele, fisticul si cranberries. Varsam totul in vasul pregatit in prealabil  acoperim cu filmul alimentar si intindem cu mainile pentru a netezi.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si taiam cu un cutit trecut prin ulei sau unul electric. Pofta buna!

 

COMENTARII (53)

yafa 1

04.09.2013, 17:45

Dani, sincer nu stiu ce sa-ti spun, dar normal daca scazi din zahar trebuie sa scazi si din cantitatea de apa pentru sirop.

Ligia Bxl 1

17.05.2014, 22:22

Arata bine, dar cred ca se numeste Halvita

crilvsk 1

24.01.2016, 19:52

Buna ziua, Yafa. Iti multumes pentru reteta! O voi incerca in curand, dar inainte de asta imi poti spune te rog cum se pastreaza alivita aceasta. La temperatura camerei, sau in frigider? Si care este "termenul de valabilitate"? Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L