Amandina (2)

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2010 | 14773 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • o cana faina
  • un praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Pentru sirop:

  • 200 gr zahar
  • 400 gr apa
  • o esenta rom
  • o lingurita ness

Pentru crema:

  • 250 gr margarina 
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom

Pentru fondant:

  • 500 gr zahar
  • 150 gr apa
  • 100 ml miere
  • o lingurita esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina (2):

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu ulei si faina. Coacem timp de 35-40 min la foc mediu.

Sirop. Caramelizam 100gr. zahar .Adaugam apa, nessul si zaharul ramas si fierbem timp de 8 minute. Cand s-a racit punem si esenta

Crema Margarina o taiem cubulete si o lasam la temperatura camerei.O mixam spuma impreuna cu zaharul pudra . Separat, amestecam galbenusurile cu cacaua si esenta de rom apoi le adaugam treptat in margarina si mixam bine. Dam crema la frigider.

Fondant: Punem la foc zaharul impreuna cu apa.Fierbem pana ce siropul este aproape legat. Se adauga mierea si se lasa la fiert. Luam proba intr-o ceasca cu apa rece, luand sirop cu lingura si lasand sa picure deasupra apei. Daca picatura de sirop se imprastie mai lasam la fiert; daca picatura ramane in apa asemeni unei perlute, oprim focul si transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece (eu am pus in chiuveta si am lasat sa curga mereu apa rece) . Cu o lingura de lemn amestecam in vas pana ce se albeste siropul dupa care adaugam cacaua.

Asamblare. Taiem blatul in doua pe orizontala. Insiropam primul blat cu jumatate din cantintatea de sirop, intindem apoi uniform toata crema, asezam deasupra celalalt blat si insiropam cu siropul ramas. Dam la frigider pentru o ora. Scoatem prajitura, o portionam. Punem din nou fondantul pe foc , il lasam pana la obtinerea unui sirop destul de lichid si cu ajutorul unei inguri mari glazuram fiecare prajitura. Pofta buna!

 

COMENTARII (60)

nadea68

nadea68 1

08.09.2013, 09:36

Teo

Teo 1

09.09.2013, 22:46

e cea mai gustoasa prajitura!nimeni nu ar refuza-o!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:48

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!