Amandina

de ela in Prajituri, 4 Mar 2010 | 5804 vizualizari

 

am gasit reteta de amandina pe care o aveam,din pacate poza e cam stearsa.am incercat o ora sa incarc o poza dar nu am reusit,bucataras.ro se joaca cu nervii nostri

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua,
  • 200gr zahar tos,
  • 30ml apa,
  • 30ml ulei,
  • 20gr cacaoa,
  • 8linguri faina,
  • faina si unt pt tapetat tava.
  • Pentru sirop:
  • 400ml apa,
  • 2linguri cappuuccino de ciocolata.
  • Pentru crema:
  • 3galbenusuri,
  • 150gr zahar pudra,
  • 250gr unt,
  • 3linguri cacaoa.
  • Pentru glazura si decor:
  • 3linguri zahar,
  • 2linguri cacaoa,
  • 2linguri apa,
  • 50gr unt,
  • 100ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat:


Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.


Sirop:


Fierbi la foc mic apa,zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.


Crema:


Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.


Pentru glazura:


Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote.Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.


Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta

 

TIPS-URI

1

crema fiind mai densa asaz-o prima peste blat.Taie prajitura a doua zi dupa ce crema si glazura s-au intarit bine

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandina 20440
retete culinare - Amandina 20441
retete culinare - Amandina 20442
retete culinare - Amandina 20443
retete culinare - Amandina 20444

COMENTARII (10)

Teo 1

04.03.2010, 21:06

Ela , de cand astept eu Amandina!esti f. concisa in explicatii ,asa ca se poate memora usor; inainte sa incerc trec prin farfuria ta

ela 1

04.03.2010, 23:08

TEO poti sa treci prin farfuria mea numai vezi sa nimeresti bucatica ca e cam ceata prin farfurienu este o poza reusita

LaDy_Alina 1

15.03.2010, 02:09

o daaa....si eu vreau...pls

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI