Amandina

de -Miti- in Prajituri, 23 Noi 2014 | 7185 vizualizari

 

Prajitura preferata a copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g faina alba, cernuta
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic mic de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Siropul
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic de capuccino
  • Crema de unt
  • 400 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra, cernut
  • 3 linguri cacao, cernuta
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Glazura
  • 300 ml smantana dulce
  • 250 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Mod de preparare blat

Preincalzim cuptorul.

Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie.

Intr-un bol, amestecam faina, cacaoa, sarea si praful de copt. Adaugam la compozitia de oua cate doua linguri si amestecam cu miscari usoare, de jos in sus. Continuam pana incorporam toata faina.

Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea 32×22 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt sau ulei si faina. Dam tava la cuptor 30-40 de minute sau facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese curata, blatul este copt. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare sirop

Punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, plicul de capuccino si lasam sa fiarba siropul pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare crema de unt

Omogenizam untul cu zaharul pudra, cacaoa si romul. Amestecam la inceput cu spatula, apoi cu mixerul.

Mod de preparare glazura

Punem smantana dulce pe foc si o lasam pana aproape sa fiarba. Ciocolata o rupem bucati si o punem intr-un bol. Turnam smantana dulce peste ciocolata si lasam sa stea cateva minute fara a o amesteca. Dupa ce au trecut cateva minute, amestecam cu un tel pana se omogenizeaza glazura.

 

COMENTARII (24)

diaconta

diaconta 1

23.11.2014, 22:52

Esti usor de corup

dantes

dantes 1

24.11.2014, 07:51

Delicioase!

Anett

Anett 1

24.11.2014, 08:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!