Amandine

de maria_claudia in Prajituri, 3 Oct 2010 | 8281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua,
  • 200gr zahar,
  • 30ml apa,
  • 40ml ulei,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao.
  • Ptr crema:
  • 3 oua,
  • 200gr zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 150gr ciocolata cu lapte,
  • 250gr unt.
  • Ptr sirop:
  • 1plic capucino,
  • 250gr de apa,
  • 2 linguri de zahar.
  • Ptr glazura:
  • 150gr de ciocolata cu lapte,
  • 2-3 linguri smantana.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat: galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina. 

Pregatesti crema: la foc mic se pun ouale care au fost batute impreuna cu zaharul si cacaua.Cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata.Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand ciocolata este racita se amesteca cu untul care a fost frecat spuma.

Siropul: fierbem la foc mic apa cu zaharul si capucino.

Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza.Se adauga crema si se lasa la frigider ptr 2-3 ore, apoi se pune glazura, se taie patratele si le decoram cu crema si frisca

 

COMENTARII (9)

ela 1

03.10.2010, 21:10

toata lumea face amandine....

lilik 1

04.10.2010, 19:47

ador amandinelevreau si euuuu

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:30

excelente as manca foarte multe si cred ca tot nu mas satura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55