Amandine

de miremirc in Prajituri, 28 Ian 2011 | 16486 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • 20 g cacao,
  • 8 lg faina,
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 3 lg cacao
  • Sirop :
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic cappuccino ciocolata, rom
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata,
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat : mixam albusurile spuma ,adaugam zaharul, galbenusurile, apa si uleiul; apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt;punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie ptr copt

Ptr.sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si punem rom-ul; lasam sa se raceasca siropul format

Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam cacao si untul dupa ce l-am frecat spuma;mixam pana devine o crema spumoasa;

Ptr.glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si frisca si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc si lasam sa se raceasca

Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat; lasam la rece cam 2-3 ore sau de pe o zi pe alta, apoi il taiem patratele la dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 81074
retete culinare - Amandine 81075
retete culinare - Amandine 81078

COMENTARII (32)

mena29 1

29.01.2011, 22:42

cristyn 1

21.04.2011, 15:43

le-am facut si eu sunt nemaipomenite, sunt delicioase

nani 1

19.12.2011, 11:18

supre foarter bune leam facut si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L