Amandine 2

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2013 | 6913 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 125 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet ness/capuccinno/ciocolata calda
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nutella/finetti/ciocolata topita
  • 2 fiole esenta de rom
  • 350 g unt

Glazura:

  • 200-250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine 2:

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza 10-15 minute.(sau pana se topeste zaharul si devine o spuma tare si lucioasa)

Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se tapeteaza o tava (35/25 cm ) cu folie/hartie de copt si se coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de min(testul scobitorii)


Se lasa blatul la racit si se taie in 2 pe orizontal.

Pentru sirop se da apa in fiert,se adauga zaharul si nessul si lasa pe foc pana se topeste zaharul.Cand e rece se adauga romul.

Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.Se incorporeaza cacaua si se pun la fiert pe baie de aburi pana se mai ingroasa putin (5 minute).

Se mixeaza untul la temperatura camerei spuma ,se adauga treptat din crema de galbenus racita si nutella.Se mixeaza timp de 5-10 min pana devine pufoasa si cremoasa.La final se adauga romul.

Se insiropeaza primul blat,se pune crema (se mai opresc cateva linguri pentru aveline) al 2-lea blat insiropat si se da la rece pana se intareste crema.

Se taie marginile frumos si se portioneaza prajitura in patrate/bucati potrivite.(mie mi-au iesit 15 amandine potrivit de mari)

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se glazureaza fiecare amandina.Se da iar la rece pana se intareste glazura.

Se orneaza fiecare prajitura cu cate o avelina din crema si se da din nou la rece pana la momentul servirii!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 2 201844
retete culinare - Amandine 2 201845
retete culinare - Amandine 2 201846
retete culinare - Amandine 2 201847
retete culinare - Amandine 2 201848

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Lavinia 1

04.02.2013, 10:15

Ruxy

alina_paula 1

04.02.2013, 15:15

ce bine arata..vreau si eu..sunt preferatele mele....

Lavinia 1

04.02.2013, 15:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: