Amandine

de brunetica in Prajituri, 31 Oct 2011 | 3254 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta este personalizata de mine , dar este foarte buna. Am servit vecinele mele cu prajitura si au zis ca este super buna si ca vor reteta. Sper sa va incant si voua inimioarele .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua ,
  • 200 g. zahar ,
  • 40 ml. apa ,
  • 40 ml.ulei ,
  • 30 g. cacao ,
  • 200 g. faina ,
  • 1 plic praf de copt.
  • Siropul:
  • 400 ml. apa ,
  • 200 g. zahar ,
  • 2 fiole esenta rom .
  • Crema:
  • 500 g. mascarpone ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 oua ,
  • o lingurita cacao ,
  • esenta rom .
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata  , 
  • 100g. ciocolata alba ,
  • 150 g. frisca lichida ,
  • 50 g. unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat.

Crema:

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul, mascarpone, esenta de rom  si pentru a nu ramane culoarea alba adaugam lingurita de cacao, amestecam bine pentru a se incorpora toate ingredientele, adaugam si albusurile batute si le amestecam cu crema de mascarpone si lasam la rece pentru 30 minunte.

Siropul:

Apa o amestecam cu zaharul si o fierbem pana se topeste zaharul si  se adauga esenta de rom .

Glazura:

Ciocolata o punem la foc cu frisca si untul  pe baie de abur  fara sa fiarba si amestecam sa se incorporeze bine. La fel procedam si cu ciocolata alba. Cand blatul  este copt il scoatem din cuptor, il lasam la racit , il taiem, il insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema, punem jumatatea de blat, o insiropam o glazuram cu glazura de ciocolata neagra. Peste ciocolata punem si glazura de ciocolata alba. Decoram cu flori din pasta de zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 131781
retete culinare - Amandine 131782
retete culinare - Amandine 131783
retete culinare - Amandine 131784

COMENTARII (17)

diaconta 1

01.11.2011, 19:13

ce frumoasa-i prajiturica

MIUTA 1

02.11.2011, 13:29

Foarte buna si frumoasa este prajitura ta
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:48

multumesc bunica , da cris 2711 chiar la copilarie m-am gandit cand am facut prajitura , multumesc diaconta , multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!