Amandine

de madi_marin in Prajituri, 20 Noi 2011 | 20790 vizualizari

 

Sunt prajiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper sa le placă musafirilor mei.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu apă rece
  • 2 linguri cu vârf cu cacao
  • 8 linguri cu făină
  • esenţă de rom

Crema:

  • 300 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu vârf cu cacao
  • 1 pliculeţ de ness
  • esenţă de rom

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 150 g zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • esenţă de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepară blatul: se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom si  făina cernută cu cacaoa. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 30 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Crema: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră. Se adaugă cacaoa, nessul şi esenţa picatură cu picătură ca să nu se taie crema. Se dă la rece.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă la foc mic să se dizolve. Apoi se adaugă zeama de lămâie si esenţa de rom şi se dă siropul la răcit.

Glazura: se topesc ciocolata şi untul în frişca lichidă la foc mic până se obţine o cremă.

Asamblare: blatul răcit se taie în două pe lung. Se însiropează bine. Între cele două foi se pune toată crema. Se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în pătrăţele şi fiecare în parte se glazurează. Se servesc a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

soreya001 1

03.04.2014, 12:52

daca am tava de 30cu 33 cate oua bag
?

madi_marin 1

03.04.2014, 20:18

soreya...cred ca merg 8 oua la dimensiunile tavii tale

soreya001 1

06.04.2014, 20:20

ms frum pt raspuns madi_marin

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandine