Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Da ..am comis-o..de cand ziceam sa le fac...reteta proprie...!Cu ocazia asta am inaugurat una dintre tavile primite cadou de la Bucataras!
Prepararea blatului:
(Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml)
-mixam bine toate ingredientele
-turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt
-coacem pana trece testul scobitorii
-rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca
Crema;
-mixam zaharul pudra cu untul la temperatura camerei,adaugam cacao si esenta de rom.,omogenizam compozitia
Glazura
-topim ciocolata la baie de aburi 9 sau in cuptorul cu microunde in reprize de cate 30 secunde amestecand dupa fiecare repriza)
-cand ciocolata este topita complet adaugam untul si omogenizam bine
Asamblare
-blatul va fi taiat pe orizontala
-se opreste o mica cantitate de crema ,restul se va intinde uniform pe primul blat,se acopera cu ce-l de-al doi-lea
-se portioneaza prajitura.in patrate de aceeasi dimensiune
-peste fiecare patrat se va turna o lingura plina din glazura inca calduta
-din crema pus deoparte vom forma pe fiecare patrat cate un mot.
-se da la rece,se serveste in momentul in care glazura si crema sunt suficient de intarite.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult