Amandine

de ionela2682 in Prajituri, 29 Ian 2012 | 7749 vizualizari

 

Da ..am comis-o..de cand ziceam sa le fac...reteta proprie...!Cu ocazia asta am inaugurat una dintre tavile primite cadou de la Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat.:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 lg cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua mari
  • 1 cana apa calda
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • (sau 1/2 pachet unt)
  • esenta de rom
  • Crema;
  • 400 g unt
  • 150-200 g zahar pudra
  • 3-4 lg cacao
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prepararea blatului:

(Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml)

-mixam bine toate ingredientele

-turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt

-coacem pana trece testul scobitorii

-rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca

Crema;

-mixam zaharul pudra cu untul la temperatura camerei,adaugam cacao si esenta de rom.,omogenizam compozitia

Glazura

-topim ciocolata la baie de aburi 9 sau in cuptorul cu microunde in reprize de cate 30 secunde amestecand dupa fiecare repriza)

-cand ciocolata este topita complet adaugam untul si omogenizam bine

Asamblare

-blatul va fi taiat pe orizontala

-se opreste o mica cantitate de crema  ,restul se va intinde uniform pe primul blat,se acopera cu ce-l de-al doi-lea

-se portioneaza prajitura.in patrate de aceeasi dimensiune

-peste fiecare patrat se va turna o lingura plina din glazura inca calduta

-din crema pus deoparte vom forma pe fiecare patrat cate un mot.

-se da la rece,se serveste in momentul in care glazura si crema sunt suficient de intarite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo 1

30.01.2012, 10:47

Un deliciu

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:58

irena 1

22.02.2012, 18:02

Excelent !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina