Amandine

de marinicayou10 in Prajituri, 31 Ian 2012 | 5618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • 1 plicuet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • o cana de zahar.
  • Siropul:
  • o cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  •  jumatate de pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nessul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.

Crema: Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale, dar nu foarte moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacaoa,nessul si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema.

Siropul: Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incalzim bine pana topim zaharul si nessul.

Glazura:Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Acum dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop.Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.

Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini. Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba

Nu ca ma laud acum dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa, are aroma de rom, de cacao ...e delicioasa :)

TIPS-URI

1

Insiropati foarte bine blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine