Amandine

de diana_k in Prajituri, 13 Feb 2013 | 53832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • cacao
  • Crema :
  • 300 ml frisca,
  • 200 g ciocolata,
  • vreo 3-4 linguri Nutella,
  • rom,
  • 100 g margarina Rama
  • Sirop de zahar ars:
  • 200 g zahar,
  • 300 ml apa,
  • 2 esente rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata,
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 180 grade C aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.

Crema: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella, untul si romul.

Sirop: Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom

Glazura: Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 204008
retete culinare - Amandine 204011
retete culinare - Amandine 204012
retete culinare - Amandine 204013

COMENTARII (31)

babi5 1

19.01.2014, 16:23

Pushaa 1

01.04.2014, 13:19

Andu_Andy 1

16.04.2014, 12:14

Arata foarte bine! Chiar am sa incerc. Dar te intreb ceva, ce fel de ciocolata folosesti, de menaj? Si ce fel de tava? :-?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S