Amandine

de ionela84 in Prajituri, 22 Feb 2014 | 1172 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 8 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • 5 lg ulei
  • 4 lg miere de albine
  • 4 lg zahar
  • 12 g praf de copt
  • 4 lg cacao
  • 7 lg faina
  • 2 lg amidon

Sirop

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 lg esnta de rom

Pt crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata
  • 3 lgt esenta de rom
  • 1 lgt miere
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

 BLAT:

1.Bate spuma albusurile impreuna cu zaharul si sarea

2.Adauga pe rand galbenusurile amestecand de sud in jos

3.Cerne faina si amestec-o cu praful de copt amidonul  si cacaua

4.Adauga mierea (topita) si uleiul si  si amesteca bine

5.Pune in ploaie faina omogenizand bine

6.Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia
,da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea

SIROP

1.Pune la fiert apa si zaharul apoi adauga esenta de rom

CREMA:

1.Incalzeste la foc mic frisca lichida impreuna cu cioocolata maruntita,(atentie sa nu fiarba)si lasa la rece peste noapte

2.Mixeaza frisca si la sfarsit adauga-i esenta de rom

Asamblare

1.Taie blatul pe jumate

2.Insipoeaza blatul de baza si distribuie uniform crema

3.Adauga si cea de-a 2 parte de blat si insiropeaza

4.Da la rece si apoi portioneaza dupa preferinte,orneaza cu ciocolata alba topita si ''flori:" din alune

 

 

COMENTARII (19)

ionela84 1

23.02.2014, 12:55

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 07:39

super arata

ionela84 1

15.03.2014, 19:19

GABY:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D