Amandine

de Lorra in Prajituri, 7 Mai 2014 | 11680 vizualizari

 

Pentru mine este desertul ideal :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • Sirop :
  • 150 ml. apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingura esenta rom
  • Glazura :
  • 150 gr. ciocolata
  • 100 ml. frisca lichida

Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Pentru blat, se separa ouale. 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile si se amesteca bine, apoi se presara faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se incorporeaza totul cu miscari lente de jos in sus.

Se rastoarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea, este gata cand aluatul nu se mai lipeste de aceasta.

Se lasa la racit dupa care se taie pe jumatate, cat sa rezulte doua blaturi egale.

Pentru crema, se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa putin, se pun doua linguri de cacao si se omogenizeaza.

Se i-a de pe foc si se lasa la racit.

Untul (la temp. camerei) se freaca bine, se amesteca cu o lingura de cacao si esenta de rom si se incorporeaza in crema de oua.

Pentru sirop, se fierb intr-un ibric apa, esenta de rom si zaharul.  

Pentru glazura, se pune pe foc frisca cu ciocolata rupta bucatele. Cand ciocolata s-a topit, se opreste focul si se lasa la racit.  

Asamblare : se aseaza blatul, se insiropeaza, se pune uniform crema, apoi se aseaza cu grija al doi-lea blat, insiropat si el.  Se portioneaza prajitura in bucati potrivite, se pune pe fiecare glazura si se orneaza cu putina crema.

 

TIPS-URI

1

Cand blatul este copt, se opreste focul si se lasa inca 10 min. in cuptor cu usa putin deschisa.

2

La prepararea blatului si cremei este indicata folosirea ustensilelor (paleta sau lingura) din lemn.

3

Penru ornare se poate folosii si frisca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 317238
retete culinare - Amandine 317240
retete culinare - Amandine 317241
retete culinare - Amandine 317242
retete culinare - Amandine 317243
retete culinare - Amandine 317244
retete culinare - Amandine 317245
retete culinare - Amandine 317246
retete culinare - Amandine 317247
retete culinare - Amandine 317248
retete culinare - Amandine 317249

COMENTARII (36)

Lorra 1

30.12.2014, 10:08

luizamihaela94 1

24.02.2015, 13:12

trebuie sa le incerc. arata delicios! imi poti spune, te rog, dimensiunile tavii?

Lorra 1

24.02.2015, 19:55

Merci. Dimensiunile sunt 30/27 cm.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55