Amandine

de Oana in Dulciuri, 26 Feb 2015 | 5249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 150 gr faina
  • o ligurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 ml zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr unt moale
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar brun
  • 200 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Pregatim mai intai blatul: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste bezeaua de albusuri. Amestecam usor, cu o spatula, de sus in jos. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de cacao si o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor. Tapetam cu hartie de copt o tava de 25x 20 cm si rasturnam cu grija aluatul pentru blat. Coacem blatul pentru 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Verificam blatul cu o scobitoare si daca iese curata, inseamna ca s-a copt. Il lasam la racit pe un gratar.

Cat blatul este la cuptor se prepara siropul si se lasa la racit. Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se adauga apoi praful de cappuccino, se amesteca, se opreste focul si se pune esenta de rom.

Pentru crema, amestecam la bain-marie galbenusurile cu jumatate din zaharul pudra. Amestecam continuu cu un tel sau cu mixerul pana crema se ingroasa si isi dubleaza volumul. Luam vasul de pe foc, adaugam praful de cacao si esenta de rom. Untul moale il mixam cu restul de zahar pudra pana devine pufos. Turnam apoi peste unt crema de galbenusuri si cacao si mixam pana se omogenizeaza cele doua compozitii.

Buuuun! Acum sa asamblam prajitura! Blatul se taie in doua si se insiropeaza bine ambele parti. Se pune toata crema pe primul blat, se acopera prajitura cu al doilea blat si se lasa la rece o ora. Se taie apoi in cuburi si se glazureaza.

Glazura se prepara la final, dupa ce se taie prajitura. Se face un sirop din apa si zahar, iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta bucati. Eu am mai topit si o ciocolata cu lapte pentru decor.

Se lasa prajitura la frigider cel putin o ora, daca aveti rabdare :)

 

TIPS-URI

1

Pentru sirop, puteti folosi cafea instant sau caramelizati zaharul si stingeti cu apa si lasati sa fiarba, daca nu agreati cafeaua sau cappuccino.

2

Crema se poate prepara si cu galbenusurile crude, batute bine cu zaharul pana se albesc, insa eu o prefer la bain-marie.

3

Puteti opri cateva linguri de crema si sa ornati amandinele cu ajutorul unui posh.

4

Glazura o puteti prepara cu frisca lichida si ciocolata sau orice alta glazura va place.

COMENTARII (28)

Aletta

Aletta 1

09.10.2015, 22:47

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

10.08.2016, 20:02

ancutsa

ancutsa 1

07.09.2016, 23:01

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!