Amandine

de silvi0ara in Prajituri, 6 Mai 2010 | 8573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500g ciocolata neagra(80% cacao)
  • 500ml frisca lichida La Dorna
  • 150g zahar
  • esenta de rom
  • coja rasa de portocala
  • Sirop
  • 250g zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 500g zahar
  • 250ml apa
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri cacao
  • 4 tablete ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Crema:
Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele(eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao)se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si frisca lichida,

Se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata.Se pune apoi la frigider pentru 2 ore.(eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute).

Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.


Blatul:
Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,cacao si se amesteca bine,apoi se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC.pentru 15-20 de minute.Se lasa racit si se taie in 2 pe lungime.
Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:
Se face un sirop clasic din zahar ,lasat sa se caramelizeze,se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.
In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie, se insiropeaza ,se adauga crema,al 2 blat si se insiropeaza.Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.


Pentru fondant:
Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros,se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu  o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini.

Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute,

se adauga cacao, si patratelele de ciocolata ,se amesteca bine si se lasa putin la racit,sa nu fie foarte fierbinte.Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bain marine.
Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate.

Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.

Se lasa la racit ,sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza dupa preferita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 30336
retete culinare - Amandine 30337
retete culinare - Amandine 30338
retete culinare - Amandine 30339
retete culinare - Amandine 30340
retete culinare - Amandine 30341
retete culinare - Amandine 30342
retete culinare - Amandine 30343
retete culinare - Amandine 30344
retete culinare - Amandine 30345
retete culinare - Amandine 30346

COMENTARII (14)

nadina73 1

08.05.2010, 23:47

vezi ela ce noroc ai tu cu minece te-ai face tu fara mine ela?

Dorothea 1

06.09.2010, 09:52

WOW! Arata foarte bine. Cit timp se tine?

silvi0ara 1

07.09.2010, 21:12

Dorothea ,ce anume?Daca te referi la cate de repede se manaca,atunci e gurgent.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D