Amandine

de noiinbucatarie in Prajituri, 21 Feb 2016 | 1606 vizualizari

 

Va pot spune ca desi pare o prajitura complicata, este foarte simplu de facut si nici nu ne ocupa mult timp. Blatul este foarte moale si pufos. Este o prajitura la fel de buna ca si cea din cofetarie, este perfecta atunci cand avem musafiri sau zile festive. Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/amandina/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    • 5 oua
    • 1 cana de zahar
    • 1 cana de faina
    • 1 plic de praf de copt
    • 5 linguri de cacao
    Pentru crema:
    • 500 g unt moale
    • 1 cana de zahar pudra ( 250 g)
    • 2 plicuri de cappuccino
    • 5 linguri de cacao
    • 100 -150 g ciocolata + 2 linguri de smantana pentru glazura
    Pentru sirop:
    • 4 linguri de zahar
    • 1 cana de apa
    • 1 esenta de rom.
Portii: 23
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Se mixeaza margarina cu zaharul (este indicat sa folositi zahar pudra pentru o crema mai fina, daca nu aveti puteti folosi si zahar , dar va trebui sa mixati mai mult, iar crema nu va fi foarte fina), se adauga plicurile de cappuccino si 5 linguri de cacao si se mixeaza pana cand devine o pasta omogena.

Pentru sirop se caramelizeaza 5 linguri de zahar , se adauaga peste zaharul caramelizat 1 cana de apa si 1 esenta de rom si se lasa sa fiarba pana cand se topeste zaharul caramelizat.

Blatul se taie pe jumatate ca la tort.

Se pune pe un platou prima parte, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se adauga crema, dar mai oprim 3-4 linguri din crema pentru ornat amandinele, apoi se adauga si cealalta parte a blatului, se insiropeaza si aceasta si se da la rece 30 de minute.

Se face glazura din 4-5 linguri de finetti sau orice fel de crema de ciocolata( eu am folosit una cu alune de la Profi) si 2 linguri de smantana astfel: se pun pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata cu smantana .

Amandina se scoate de la frigider si se portioneaza indepartand putin fiecare portie pentru a curge frumos glazura.

Se adauga peste amandina glazura de ciocolata si se mai lasa la rece 10 minute pana cand aceasta glazura se intareste apoi se orneaza cu crema ramasa de la umplutura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 429419
retete culinare - Amandine 429420
retete culinare - Amandine 429421

COMENTARII (11)

- TABITA - 1

22.02.2016, 10:31

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:02

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: