Amandine de post (2)

de Lavinia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 30381 vizualizari

 

Ideale pentru cei ce tin post si vor ceva dulce,dulce :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet

Sirop:

  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g margarina Rama Maestro
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom dupa gust

Glazura:

  • 3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine de post (2):

Intr-un bol amesteca faina,zaharul,cacaua ,praful de copt,bicarbonatul si sarea.

In alt bol amesteca apa,uleiul si otetul.

Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza bine.(Amesteca doar cat sa se combine)

Tapeteaza o tava(30/20 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 2.

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.

Adauga esenta de rom dupa gust si lasa siropul la racit.

Topeste margarina la microunde(trebuie sa fie doar moale nu lichida) apoi mixeaz-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana obtii o crema spumoasa .

Adauga esenta de rom si mai mixeaza cateva secunde.

Pe o tava pune o parte din blat si insiropeaz-o .

Peste blat pune crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

Acopera cu al doilea blat insiropat in prealabil si da prajitura la frigider pana se intareste crema.(2-3 ore)

Indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 12 bucati)

Prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si glaseaza fiecare prajiturica.

Decoreaza prajiturile cu o avelina din crema si pune-le la rece pana in momentul servirii.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine de post (2) 278698
retete culinare - Amandine de post (2) 278699
retete culinare - Amandine de post (2) 278700
retete culinare - Amandine de post (2) 278701
retete culinare - Amandine de post (2) 278702
retete culinare - Amandine de post (2) 278703
retete culinare - Amandine de post (2) 278704
retete culinare - Amandine de post (2) 278705
retete culinare - Amandine de post (2) 278707
retete culinare - Amandine de post (2) 278710
retete culinare - Amandine de post (2) 278712

COMENTARII (44)

Alexandra Burz 1

07.03.2014, 07:51

O punem in aplicare azi

maiami 1

14.08.2014, 16:20

Multumim ca împărtășești ideile dulci cu noi 😊

Xandrinne 1

04.09.2014, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D