Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sunt absolut delicioase. Eu nici nu am simtit lipsa oualor sau a untului. Alta data mi-au iesit mai aspectuoase, pentru ca acum am intampinat mici probleme cu crema, dar gustul este perfect din punctul meu de vedere!
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul.
Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox. 25-30 de min(testul scobitorii)
Mai repetam operatiunea asta inca o data.In total avem nevoie de 2 blaturi.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul aprox. 5 minute apoi adaugam romul.
Pentru crema punem laptele de soia la fiert.Intr-un bol amestecam cacaua,amidonul si zaharul apoi turnam laptele fierbinte si punem din nou amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Mixam margarina apoi adaugam cate o lingura din budinca racita si romul si omogenizam bine.
Insiropam bine blaturile si punem crema intre ele(mai oprim 2-3 linguri pentru aveline)
Dam prajitura la rece pentru minim 4-5 ore (eu am lasat-o peste noapte)
apoi o portionam dupa preferinte si o glasam in ciocolata .
1
Daca aveti o tava mai mica coaceti decat un blat pe care il taiati in 2 si micsorati si cantitatile de crema.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult