Amandine glazurate cu fondant

de diana_k in Prajituri, 11 Mai 2013 | 23548 vizualizari

 

Nu e prima data cand fac amandine, dar de data aceasta am hotarat sa le glazurez cu fondant exact ca cel din timpul copilariei, dulce, ce crapa usor cand musti din prajitura.....iammmiiii

 

INGREDIENTE

  • reteta este pentru o tava mare de 28/38 cm
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 1praf de copt,
  • 3 linguri cacaua
  • Crema:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 10g gelatina,
  • 1 pachet de unt,
  • 100g ciocolata
  • Sirop de zahar ars:
  • 200g zahar,
  • 300ml apa,
  • 2 esente rom
  • Glazura de fondant:
  • 900 g zahar,
  • 450 ml apa,
  • 2 linguri miere de albine sau energizant,
  • 100g cacao
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine glazurate cu fondant:

Incepem cu fondantul:
 Pentru inceput punem un vas la congelator.
Intr-o oala incapatoare se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se da pe foc avand grija ca atunci cand v-a incepe sa fiarba zaharul sa nu atinga pe peretii vasului.
Cand siropul s-a ingrosat suficient si bolboroseste la suprafata este semn ca siropul este gata.
Acum este obligatoriu sa-i facem o proba, se poate poceda asa:
1. pe o farfurioara se pune o picatura de sirop, daca ramane rotunda, nu se prelinge iar in cateva secunde se intareste inseamna ca siropul este gata.
2. se pune apa rece intr-un pahar si se lasa sa picure un strop de sirop, daca se dizolva si se duce la fund in nici un caz siropul nu este gata si mai trebuie sa fiarba.
In schimb daca stropul de sirop se transforma intr-o biluta atunci este gata.
Cacaoa se dizolvata intr-un pahar cu 2-3 linguri de apa rece si se adauga la sirop, se pune si mierea de albine.
Turnam repede siropul in vasul tinut la rece si incepem sa mixam. Compozitia se va raci rapid si se va intarii foarte tare atunci oprim mixarea si lasam fondantul deoparte.
Inainte de al folosi il punem pe baie de aburi si mixam bine pana se topeste si devine lichid si se poate folosi la glazurat prajitura. Daca totusi este prea gros si dens se pun 2-3 linguri cu apa.


Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor cu o paleta si se toarna compozitia in tava.
 Se coace la 180 grade C aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.

Crema: gelatina se pune la inmuiat in putina apa.
Oule se bat pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana, se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste. Se da crema deoparte si se topeste gelatina la foc mic fara sa se fiarba, se adauga putin cate putin in crema, amestend bine.
Crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.

Siropul:  Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca incontinu pana devine maroniu, apoi se toarna cu atentie mare pentru ca "bufneste"  apa. Se mai tine pe foc pana se dizolva tot caramelul. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom

Asamblare:
Dupa ce blatul de prajitura a fost taiat, insiropat si umplut cu crema se taie marginile inestetice si se portioneaza in patrate cu latura de aproximativ de 5-6 cm.
Se toarna fondantul lichid si cald pe fiecare bucatica in parte. Se la racit si se decoreaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine glazurate cu fondant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

12.05.2013, 12:56

RuxyRux 1

12.05.2013, 12:56

Splendid!

nadea68 1

29.05.2013, 20:47

prajitura copilariei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa pufoasa