Amandine MIHAELA

de mihaelaM in Prajituri, 10 Apr 2011 | 2268 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 5oua
  • 5linguri zahar
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte(sifon)
  • 8linguri faina
  • 2-3linguri cacao(depinde de calitate)
  • 1lingurita praf de copt
CREMA
  • jumatate pachet unt
  • jumatate de pachet margarina
  • 5linguri zahar pudra
  • 2linguri cacao
  • 1fiola esenta rom
SIROP
  • 500ml apa
  • 2linguri miere
  • 2linguri zahar
  • 1-2lingurite ness
  • 1esenta rom
GLAZURA
  •  2linguri unt
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri lapte
  • frisca pt ornat
  • nuca de cocos colorata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine MIHAELA:

Ok...hai sa ne apucam de preparat:

pt blat:

separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma dupa care adaugam una cate una o lingura de zahar .Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu uleiul si laptele dupa care adaugam peste albusurile cu zaharul bine batute.Amestecam bine dupa care punem faina amestecata cu cacaua si praful de copt ,dar tot cate o lingura pana punem tot.Dupa ce am omogenizat tot bine punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana se coace.

CREMA:mixam untul cu margarina bine dupa care adaugam zaharul pudra,cacaua si esenta.

SIROPUL:punem intr-un ibric apa peste care punem mierea iar zaharul il amestecam intr-o cana cu nessul apoi il adaugam in ibric si lasam sa fiarba cam 15-20min.Cand ajunge la temperatura camerei punem esenta.

GLAZURA:punem intr-un vas laptele,untul si ciocolata rupta in bucati si lasam sa dea in fiert,dupa care putem pune deasupra prajiturii.

Eu frisca am avut la plic asa ca am preparat-o cum scria pe plic,dar e mai buna cea lichida(dar sincer...am avut plicul in casa si nu prea am avut chef sa ma mai duc la magazin...asta e ...)

                       Sper sa va placa pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

atentie:daca la crema in timp ce mixam iese apa nu-i problema se scurge iar crema ramane perfecta

RETETA IN IMAGINI

Amandine MIHAELA-0
Amandine MIHAELA-1
Amandine MIHAELA-2
Amandine MIHAELA-3
Amandine MIHAELA-4
Amandine MIHAELA-5
Amandine MIHAELA-6

COMENTARII (40)

mihaelaM

mihaelaM 1

11.04.2011, 11:05

ruxy te invit

mihaelaM

mihaelaM 1

11.04.2011, 11:05

motane

adry88

adry88 1

01.06.2011, 10:51

f bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!