American Apple Pie – Placinta cu mere

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 20 Mai 2010 | 9067 vizualizari

 

Placinta cu mere si scortisoara este un desert excelent, savuros si usor. American Apple Pie este foarte usor de facut si foarte economica, fiind in acelasi timp o alegere excelenta pentru o dupa-amiaza pe care doriti s-o petreceti in familie sau cu prietenii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea blatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 g faina;
  • 350 g unt taiat in cuburi;
  • 2 lingurite sare;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml apa rece.
  • Pentru umplutura aveti nevoie de:
  • 6 mere decojite si taiate cuburi;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de zahar brun;
  • 1 lingurita de scortisoara pulbere;
  • 1 lingurita de suc de lamaie;
  • 1 lingura faina;
  • 50 g unt topit;
  • 1 ou batut cu 2 linguri de smantana.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American Apple Pie – Placinta cu mere:

Se toarna faina in mixer. Se adauga sarea, zaharul si untul. Se amesteca pe lent, aproximativ 2 minute, pana cand se omogenizeaza. Se adauga untul si lasam sa se omogenizeze cat mai bine.

Adaugati jumatate din apa si lasati sa se omogenizeze, dupa care mai adaugati din cand in cand cate putina apa, pana o terminati. Continuati sa adaugati apa in cantitati mici, dar doar pana cand aluatul incepe sa se lege.

Scoateti aluatul din bolul mixerului si faceti o minge. Taiati o treime din aluat, inveliti ambele bucati de aluat in folie de plastic, dupa care introduceti ambele bucati la frigider, minim 30 de minute. Personal, eu prefer sa fac aluatul cu o zi inainte.

Intre timp incalziti cuptorul la 180 de grade. Dupa ce ati scos aluatul de la frigider, presarati faina pe masa, scoateti bucata mai mare din plastic si o intindeti. Dupa ce ati realizat o foaie suficient de mare, infasurati foaia pe intinzator si ridicati-o, asezand-o cu grija in tava. Taiati surplusul de coca de pe marginile tavii si introduceti tava la frigider inca 20 de minute.

Cat sta la frigider, pregatiti umplutura. In castronul cu merele taiate cuburi, se adauga zaharul alb, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si untul topit. Se amesteca bine.

Pregatiti a doua foaie de placinta, pe care o intindeti si o taiati in fasii de 2 cm latime. Se scoate tava de la frigider si se adauga merele. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului.

Introduceti tava la cuptor si lasati sa se rumeneasca 60 de minute, la 180 de grade. Cand este gata trebuie sa aiba culoarea maro-auriu. O scoateti de la cuptor dar, inainte de a o servi, lasati-o sa se raceasca. Merge perfect si cu o lingura de inghetata de vanilie alaturi.

SURSA

 

COMENTARII (8)

Bucataras 1

20.05.2010, 20:37

Bine ai venit in gashk!

Bucataria_lui_Tavi 1

21.05.2010, 14:41

Bine v-am gasit gasit! Ma bucur ca va place reteta. Mai am si alte retete delicioase.
Iar in legatura cu faptul ca mi-am pus link-ul, desi reteta imi apartine, am o explicatie : la acest link se poate vedea si reteta in imagini step by step. Sunt foarte multe fotografii pe care nu puteam sa le postez aici din motive de spatiu.

adry88 1

11.05.2011, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55