American doughnots

de vanilla in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 3776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 lg de zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American doughnots:

Faina se pune intr-un castron mai maricel, si in mijloc se face o adancitura.

Intre timp se face o maia din drojdie, lapte, zahar si ulei. Se lasa maiaua la crescut dupa care se pune in scobitura din faina impreuna cu oul, si uleiul, se framanta aluatul. Se mai aduga la nevoie si apa calduta, si se framanta pana cand vei obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.

Atentie!!! aluatul trebuie sa se deslipa de pe vas. Se pune intr-un loc calduros timp de 30-35 de min. la dospit

Se face apoi glazura. Poti folosi atat ciocolata neagra dar si alba, asta decizi.

Ai nevoie de 150 gr de ciocolata maruntita, pe care o pui la topit cu 2 lg de ulei. Cand ciocolata este topita se adauga 100 gr de frisca lichida si se amesteca in continuu , pana la omogenizare. 

Dupa ce alutual s-a dospit intindem o foaie cat e masa de mare din care decupam cu ajutorul unui pahar gogosile. Le scufundam in ulei incins timp de 4-5 minute, le ungem cat sunt calde cu glazura, apoi  presaram deasupra bombonele decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "American doughnots" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Laly 1

05.07.2010, 00:42

Si eu vreau una te rog

mena29 1

02.11.2010, 21:55

Ce bune cred ca au fost

Mitinita 1

04.01.2011, 13:44

chiar ca arata ca cele americane!!!oare ar merge si la cuptor ? formele de la decorix ar fi super aici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata