Amintiri din copilarie - Fructe surpriza

de klausenburger_adica Lacrima in Cocktail, 28 Aug 2009 | 3656 vizualizari

 

Verdele inseamna mereu vara, viata, chef de joaca. Aduce a bucurie si speranta. Poate parea ciudat sa-l ai in farfurie, dar merita efortul.

Surpriza de culoare si gust. Ceva ce sa-ti aduca chef de joaca si de viata cand lucrurile nu prea ies asa cum ai vrea, cand oamenii nu sunt asa cum ti s-au parut, cand ai vrea sa-ti creasca aripi si sa pleci pur si simplu, luandu-te la intrecere cu pasarile... cele migratoare, evident.

Asa ca tortul a fost ...verde, salata tot verde si amandoua au fost surprinzatoare si ca gust si in culoare. Tortul va promit am sa-l postez mai incolo.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg struguri mici verzi, dulci
  • 4-5 kiwi
  • 1 conserva de ananas
  • 250 ml vin alb demisec, recomandabil Feteasca
  • 250 ml sirop facut din 100 gr  zahar si 150 ml apa, in care adaugam la fiert cuisoare si baton de vanilie
  • 300 ml frisca
  • fructe si frunze de pysallis pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amintiri din copilarie - Fructe surpriza:

  1. Spala fructele, desprindele de codite, curata-le de coaja si taie kiwi in bucatele medii;
  2. combina ananasul (fara sirop) cu restul fructelor;
  3. pune vinul peste fructe si lasa-le acoperite minim 30 de minute;
  4. adauga siropul fiert si racit, si sucul de la conserva de ananas;
  5. pune in cupe si decoreaza cu frisca si fructe de pysallis.
 

TIPS-URI

1

tine fructele si vinul la frigider cele 30 de minute, atlfel risti sa fermenteze;

2

daca ramane salata, tine-o acoperita la frigider, dar nu mai mult de 2 zile.

RETETA IN IMAGINI

Amintiri din copilarie - Fructe surpriza-0
Amintiri din copilarie - Fructe surpriza-1
Amintiri din copilarie - Fructe surpriza-2

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:44

yammy ce bunatate

MIUTA 1

13.09.2011, 12:56

Dyana01 1

03.03.2012, 18:26

arata sooper

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41