Amuse bouche

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2012 | 4261 vizualizari

 

Amuse bouche,prima oara auzit la Hell's Kitchen,Gordon Ramsey cate ne mai invata,am facut o cercetare si iata rezultatul in scurt,nu e un aperitiv,e doar o bucatica mica minuscula cu care incepi o masa la un restaurat de 5 stele,este doar din fantezia sefului si se serveste alaturi de un vin bun,in fine,amuse bouche este un termen francez,doar de amuzarea guritei adica,si apoi urmeaza aperitivele,eu am incercat o varianta de a mea,sper sa placa,si se pot face amuse boucheuri sarate cat si dulci,variante peste variante,lucru mult doar sa fie minuscula portia,mie mi-a placut ideea si voi incerca multe feluri de amuse bouche,chiar frumos suna,cine stie franceza poate pronunta amus,bus.nu..

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de pepene galben taiate subtire
  • 6 felii mici de prosciutto crudo mici
  • 6 felii de vinete gratinate
  • 6 felii de dovlecei gratinate
  • fistic cat ajunge
  • cateva picaturi de otet balsamic
  • scobitori pt sustinere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amuse bouche:

Chiar simplu si de efect,foarte bune.

1.Se gratineaza feliile de vinete cu sare.

2.Se gratineaza feliile de dovlecei cu sare.

3.Se pregatesc feliile de prosciutto crudo,fisticul macinat fin si feliile de pepene galben taiate subtire ca sa se poata indoi.

4.Se aseaza felia de pepene,apoi bucatica de prosciutto mica,felia de vanata,si sau de dovlecei,se condimenteaza cu fistic cat vrem si o picatura de otet balsamic negru,se invarte bine si se inchide,se baga o scobitoare ca sa tina bine totul.

5.Se inmoaie in faina de fistic si se aseaza in farfurie sau lingurite speciale.

 

TIPS-URI

1

daca vreti se mai poate adauga parmezan.

2

se poate decora cu mai mult otet balsamic in jur.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amuse bouche 175183
retete culinare - Amuse bouche 175184
retete culinare - Amuse bouche 175185
retete culinare - Amuse bouche 175186
retete culinare - Amuse bouche 175187
retete culinare - Amuse bouche 175188

COMENTARII (17)

alba_zori 1

28.08.2012, 22:08

e bun bun si se mananca repede repede, multumesc mult

mirela0911 1

28.08.2012, 22:39

Ce combinatii delicioase!

Laly 1

28.08.2012, 23:23

Ce gustos trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!