Ananas in caramel de portocale

de LauraA in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 4528 vizualizari

 

Nu ma impac eu foarte bine cu ananasul, desi il ador, pentru ca este un fruct acid si imi creeaza ceva probleme daca il mananc crud, dar copt la cuptor intr-un caramel divin de portocale, m-a uns pe suflet.

Noi l-am servit cu iaurt simplu dar merge perfect cu un iaurt de vanilie sau o crema usoara de vanilie sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 1 ananas copt bine
  • 150 gr zahar brun
  • 3 portocale mari ( doar sucul)
  • 50 gr unt
  • 1 bastonas de vanilie
  • 1 pahar mic brandy
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas in caramel de portocale:

Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt. Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos.  Dupa ce l-am curatat,  il tavalim bine bine prin zaharul brun,

si il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor 3 portocale, zaharul ramas, brandy,  un bat de vanilie despicat pe lungime si untul taiat in feliute subtiri,

Bagam ananasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1h–1h30 minute.

In tot acest timp, il intoarcem pe toate partile iar daca scade caramelul  mai adaugam putina apa fierbinte sau suc de portocale.

Dupa ce ananasul se inmoaie si se rumeneste frumos iar caramaelul devine dens, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca vreo 5-10 minute.

Il taiem in feliute subtiri si il servim alaturi de iaurt, crema de vanilie sau lapte, sau langa niste deliciosi muffinsi de ciocolata,

Este un desert rafinat si parfumat, potrivit meselor de sarbatoare si nu numai.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas in caramel de portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

La Ancuta 1

04.05.2011, 18:54

adry88 1

05.05.2011, 11:38

LauraA 1

18.05.2011, 12:56

Pupicei fetele mele dragi si ma bucur tare mult ca va place reteta!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mere caramelizate