Ananas prăjit

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 5671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conservă ananas rondele,
  • și opțional
  • - 2 mere mari,
  • 100 g făină,
  • 4 linguri zahăr,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou mare,
  • 100 ml lapte,
  • ulei pentru prăjit,
  • miere.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas prăjit:

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. Se lasă aluatul cel puțin 30 minute, apoi introducem feliile de ananas în aluat și le lăsăm acolo.

În cazul în care optați să faceți și mere, acestea se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi folosind acel instrument special ce ne ajută să nu distrugem mărul :)

Se taie rondelede 1 cm, pe care le ținem în apă cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Punem ulei într-o tigaie la încins. Prăjim pe rând ananasul pe amble părți până se rumenește frumos. Se scot pe un prosop de hârtie absorbant.

Merele se scot din apa cu zeama de lămâie pe un prosop de hârtie, după care se scufundă în aluat, apoi în uleiul încins. Se servesc calde cu multă miere deasupra.   Merele le-am presărat cu puțină scorțișoară să fac deosebirea între  ele ;)  

Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas prăjit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
ANANAS PRAJIT CU MIERE SI INGHETATA