Angel Food Cake

de deliciousflavours in Prajituri, 14 Mai 2012 | 5586 vizualizari

 

Sunt sigura ca si voi v-ati confruntat cu multe albusuri adunate, in special dupa sarbatori sau diverse evenimente. Eu cam de fiecare data faceam crema de zahar ars sau budinca de macaroane, dar acuma am dorit sa incerc altceva. Aceasta prajitura a ingerilor este foarte usoara si poate fi pregatita cu orice fel de fructe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 forme 30X11X7cm) :
  • 170 gr faina
  • 2+1/2 linguri amidon
  • 70+130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 albusuri (420 ml)
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • ½ pastaie vanilie
  • 200 gr capsune congelate
  • 100 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Angel Food Cake:

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam aprox 15 minute sa fiarba, pana se ingroasa putin. Punem deoparte si lasam sa se raceasca. Eu le-am dat putin prin blender, dar nu este obligatoriu.

Amestecam faina, amidonul, zaharul pudra (70 gr), praful de copt si un strop de sare. Separat mixam albusurile cu un strop de sare, adaugam miezul din pastaia de vanilie si zeama de lamaie. Continuam sa batem si treptat adaugam si restul de zahar pudra (130 gr). Tot treptat vom adauga si amestecul de faina amestecand foarte usor cu ajutorul unei spatule. Impartim compozitia in 2 parti egale.

Turnam jumatate din prima compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (hartia de copt se va pune doar pe fundul formei), urmeaza jumatate din capsuni, tragem putin cu furculita sa se intrepatrunda cele doua compozitii, acoperim cu restul de compozitie si procedam la fel si cu cealalta jumatate. Dam ambele tavi la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.

In momentul in care scoatem tavile din cuptor, le intoarcem cu fundul in sus pe masa curata si punem in 2 capete cate o lingurita sau ceva care sa lase sa circule aerul. Astfel vom lasa prajiturile sa se raceasca complet.

Cand s-au racit, pudram cu zahar si servim cu sos de fructe sau inghetata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Angel Food Cake 162686
retete culinare - Angel Food Cake 162687
retete culinare - Angel Food Cake 162689
retete culinare - Angel Food Cake 162691
retete culinare - Angel Food Cake 162692

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

20.05.2012, 10:32

super

BuburuzaBubu 1

20.05.2012, 10:36

yuuumy

deliciousflavours 1

20.05.2012, 13:32

Va multumesc frumos pentru aprecieri si va doresc o Duminica minunata! Pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D