Anghinare

de elfix in Mancaruri de legume, 10 Noi 2010 | 6534 vizualizari

 

Noi stim de ceaiul de anghinare ca este foarte util pentru organism .

In Turcia , zona mediteraneana este o vorba: daca mananci 40 de anghinare intr-un sezon , nu vei avea probleme cu bolile de ficat sau colesterol.

La noi , anghinarea se cultiva in sudul tarii , deci poate fi accesibila .. la primavara :)

Mai putem cumpara din supermarket conserva de anghinare insa este doar pulpa ,nu si frunzele , care-i doau savoare acestui aperitiv .

 

INGREDIENTE

  • anghinare  4 bucati
  • 2 legaturi de marar
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cartof maricel
  • 1 morcov
  • zeama de la o lamaie sare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare:

Daca culegem din gradina maciuliile , avem treaba :)) explic: mai intai  punem intr-un vas maricel apa rece , 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate.

danselor li se taie varful care este inchis , ca la un boboc de floare si cu ajutorul unei linguri ,scobim tot puful de culoare violet , pana ajunjem la pulpa iar coditei ii indepartam primul strat  .

avem intrun vas mararul si cozile de ceapa presarade cu un praf de sare cu care umplem anghinaria. in oala minune asejam un pat din verdeata peste care punem anghinariile umlute cu codita in sus.

mai presaram verdeata si deasupra , adaugam cartoful taiat cubulete si morcovul , ulei de masline , zeama de la o lamaie , potrivim de sare si adaugam apa mai putin un deget .

fierbem 20 min la foc potrivit dupa ce piuie oala minune si gata.

servim rece ca-i mai buna  iar funzele care raman tari doar le trecem printre dinti :)

 

 

TIPS-URI

1

fara marar si ceapa verde in casa  , nu iese nimic

2

daca puneti in toiul recoltei anghinare la conge, dupa operatiunea curatat , opariti-le in apa cu lamaie

3

nu amestecati deloc daca le fierbeti in oala normala - trebuie sa ramana putin al-dente

RETETA IN IMAGINI

Anghinare-0
Anghinare-1
Anghinare-2
Anghinare-3
Anghinare-4
Anghinare-5
Anghinare-6

COMENTARII (26)

Bunica 1

05.10.2012, 14:09

La multi ani!

Bya Ralu 1

05.10.2012, 20:12

la multi ani

Bunica 1

05.10.2013, 12:11

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20