Animalute sarate

de LUK in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2010 | 4638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de smantana
  • 2 oua
  • o jumatate de cub de drojdie mica
  • 3 linguri de lapte
  • 500gr faina
  • 200gr margarina
  • o lingurita de sare
  • 300 gr branza telemea
  • 10 gr de chimen
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Animalute sarate:

 Se separa albusurile de galbenusuri.In vasul in care pregatim aluatul mixam galbenusurile cu smantana,sarea,branza data prin razatoare,margarina si jumatate din cantitatea de chimen.

Inmoiem drojdia in laptele caldut,omogenizam si turnam peste compozitia de mai sus.Adaugam treptat faina.Eu pana la un punct am folosit tot mixerul apoi am framantat cu mana.Trebuie sa fie un aluat un pic mai tare.Lasam la dospit la temperatura camerei o ora.

Tapetam cu faina masa de lucru si intindem aluatul .Decupam cu formele si apoi ungem cu cele 2 albuse batute cu putina sare .Peste fiecare forma presaram si chimen.Se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 25-30 min pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Animalute sarate" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta de ton