Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

de simona72 in Vita, 8 Ian 2014 | 1524 vizualizari

 

Este o friptura delicioasa daca nimeriti carne de vitel tanar. Cum la noi inca se mai gasesc macelarii adevarate, am gasit si carne frageda de vitel, din care am executat rapid cate un gratarel pt fiecare. Am tot vazut la tv cum fac chefii, cum in mijloc trebuie sa fie roz, asa mai cruda...eu insa nu ma impac cu carnea in sange, asa ca a fost facut pe gustul nostru....

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de antricot de aproximativ 1 kg (din care am folosit 1/2)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 lingurite unt
  • salata rucola
  • 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola:

Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea carnii depinde si cat le lasati pe foc. Am pus doar sare pe carne, am incins o tigaie gril, am pus o lingura de ulei in tigaie, o crenguta de rozmarin si feliile de carne deasupra. Am lasat carnea la foc iute cate 3-4 minute pe o parte si pe alta. Am trasferat carnea intr-un vas termorezistent, am condimentat-o cu piper proaspat macinat si am dat vasul la cuptorul incins la 200 grade pt maxim 10 minute.

Pt cartofi: cartofii cu tot cu coaja, se spala bine cu un burete abraziv si se fierb in apa cu sare. Capatana de usturoi se taie 1 cm la baza, se pune in folie de aluminiu cu un praf de sare si 1 lingurita ulei de masline. Se da la cuptor pt 20 minte. Dupa ce usturoiul a stat la cuptor, va iesii foarte usor din coaja, doar apasand din capat inspre marginea taiata. Se zdrobesc cu o furculita, se pun intr-o tigaie, se adauga, 1 lingura ulei de masline, untul, frunzele de la rozmarinul in care am facut gratarele, cartofii fierti si curatati de coaja si taiati cuburi, sare si piper dupa gust. Se prajesc la foc iute pt 5-10 minute. Serviti carnea cu cartofi si cu salata de rucola peste care ati stropit zeama de lamaie. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt a indeparta pielitele de pe carne aveti nevoie de un cutit mic, dar extrem de bine ascutit

2

carnea se prajeste dupa gustul fiecaruia, depinde doar de grosimea fiecarei bucata de carne, eu am taiat-o de 2 degete grosime....a mea nu a iesit in sange, dar nici uscata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289365
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289366
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289367
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289368
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289369
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289370
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289371
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289372
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289373
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289374
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289375
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289376
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289377
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289378
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289379
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289380
retete culinare - Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola 289381

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

09.01.2014, 10:24

Un deliciu!

laura_n 1

09.01.2014, 16:53

grozava! nici mie nu imi place carnea cruda

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 01:28

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S