Aperitiv chiftelute cu ton

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2018 | 3187 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelutele de ton am folosit

  • 2 cutii, 160 g fiecare, conserva de ton
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • patrunjel verde, tocat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 felii paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 150 g sunca (porc, pui, curcan – afumata)
  • ulei pentru prajit
  • optional-pesmet

Pentru garnitura

  • 6-7 cartofi medii, taiati cubulete
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri condiment pentru cartofi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute cu ton:

Mod de preparare Chiftelute cu ton
Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.

Pune-le pe toate intr-un bol.

Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua, sare si piper dupa gust.
Initial am adaugat in compozitie un ou, dar, treptat, am mai pus cate unul dupa ce s-a incorporat precedentul.
Cu mana framanta bine compozitia. Dupa ce amestecul e omogen mai adauga un ou, amesteca si pune si ultimul.
Amesteca, in mod circular, timp de 5 minute.
Doar daca este cazul si compozitia ti se pare prea moale, adauga pesmet, dar incearca sa nu, astfel chiftelutele vor iesi moi si pufoase, nu uscate 

Da vasul la rece pentru 20 minute, apoi, cu mainile umede, formeaza bilute de compozitie pe care le asezi pe-o planseta.

Intre timp cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, amesteca-i cu condimentul Vegeta si uleiul, pune-i intr-o tavita in care ai pus hartie pentru copt si da-i la cuptor, la 200 grade, pentru 25 -30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aromati copti (cu piept de pui)