Aperitiv cu brânză și fistic

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2014 | 5858 vizualizari

 

Un aperitiv extrem de apreciat care s-a "evaporat" imediat de pe platou.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă foarte mari (XL)
  • 280 g făină de grâu 000 (Dobrogea am folosit eu)
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei de palmier/unt topit
  • ¼ linguriță ghimbir pudră
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță usturoi pudră
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • Umplutură și decor
  • 650 g brânză din iaurt
  • 80 g smântână (20%grasime)
  • 1 mănunchi chives/ceapă verde (opțional)
  • ¼ lgt sare
  • 100 g fistic decojit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu brânză și fistic:

Blat

1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius.

2. Separi albușurile de gălbenușuri.

3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier (adus la temperatura camerei, fluid), ca pentru maioneză. Adaugi laptele și mixezi în continuare un minut.

4. Cerni făina peste galbenușurile bătute, adaugi usturoiul, ghimbirul, ¾ linguriță de sare și bicarbonatul stins cu oțet și mixezi până la omogenizarea completă.

5. Separat mixezi albușurile cu un praf de sare, până  când se formează o spuma densă (care nu cade din vas dacă îl întorci).

6. Iei 2 linguri de spumă de albușuri si le încorporezi în compoziția cu galbenușuri apoi înglobezi cu ajutorul unei spatule întreaga cantitate de albușuri batute în compoziție prin câteva mișcări fine.  

7. Torni compozitia intr-o tava (cu dimensiunile 35x38cm) tapetată cu hârtie de copt și introduci tava în cuptor pentr 15 minute. Verifică daca s-a copt introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curata înseamna că e copt. Scoate tava din cuptor, lasă blatul să se racească complet, apoi taie-l in fâșii lungi de 7 cm și late de 4 cm.

  Pentru umpluturăpui brânza împreună cu smântâna și sarea într-un vas și le mixezi (cu un mixer vertical) până când capătă o consistență fină. Adaugi frunzele de chives tăiate mărunt și le inglobezi în compoziție cu o lingură/spatulă.

   Asamblare

1.  Pui umplutura într-un poș cu dui simplu.

2.  Așezi pe un platou un dreptunghi de blat.  Sprițezi 3 cerculețe de umplutură pe el, presari  fistic mărunțit, mai pui puțină umplutura deasupra (ca sa adere următorul strat) apoi pui al doilea dreptunghi de blat, șprițezi deasupra acestuia umplutura sub formă de cercuri si decorezi cu fistic mărunțit.

Poftă Bună!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Brânza din iaurt o obții punând iaurtul (cca. 2 kg) la scurs într-o sedilă deasa (minim 14 ore).

2

Poți inlocui acest tip de brânză cu ricotta sau cu cremă de brânză.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323317
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323318
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323319
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323320
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323321
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323322
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323323
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323324
retete culinare - Aperitiv cu brânză și fistic 323325

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

25.06.2014, 15:10

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:45

Pana n-am citit modul de preparare al acestei retete, am crezut initial ca e ceva banal. Abia dupa mi-a trezit interesul si m-a determinat sa vreau sa fac si eu aceasta reteta in viitorul apropiat. Felicitarile mele, draga Alina ! Si-mi place c-ai lucrat si la prezentare. Primul impact e cel vizual, si conteaza foarte mult. Bravo inca o data !

_Alina_ 1

03.03.2015, 20:34

Ma simt onorata. Multumesc, Alex!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S