Aperitiv cu branza si iaurt grecesc

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2016 | 4397 vizualizari

 

Rapid, usor, foarte gustos!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 180 gr. unt(82% grasime)
  • 300 gr. faina
  • 100 gr smantana( 20% grasime)
  • 1 ou
  • un praf bun de sare

Umplutura:

  • 500gr iaurt grecesc
  • 250 gr. telemea cremoasa
  • 2 cutii( 360 gr) perlute de branza
  • 2 oua
  • 3 linguri pline de gris
  • ardei capia rosu
  • patrunjel cret
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza si iaurt grecesc:

Blat: Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege.

Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura.

Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita daca e nevoie, apoi se adauga iaurtul, ouale, grisul si se omogenizeaza.

Se intinde aluatul pe o foaie de copt usor presarata cu faina, eu ma ajut de o foile de prospetime pusa deasupra, sau aveti varianta sa presarati faina si pe sucitor si pe aluat. Se asaza in tava cu tot cu foaia de copt, se ridica usor marginile, se  inteapa cu o furculita. Asezam crema de branza si nivelam usor. Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste( in jur de 40 de minute)

Noi l-am mancat cu rosii galbene de gradina...ce bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

04.08.2016, 00:44

Multumesc muuuuult...chiar a fost tare gustos!

Xandrinne 1

04.08.2016, 14:21

RuxyRux 1

04.08.2016, 21:22

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cas si legume