Aperitiv cu carne de curcan

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 2215 vizualizari

 

Din ciclul Beer Inspiration! :D

 

INGREDIENTE

  • >Pentru aluat:
  • - 500 g faina de grau
  • - 100 g faina integrala de orz
  • - 400 ml bere blonda
  • - 7 g drijdie uscata
  • - o lgt sare
  • - o lgt zahar
  • - o lingura ulei de struguri
  • >Pentru umplutura:
  • - 400 g carne tocata de curcan
  • - 3-4 fire de ceapa verde
  • - 2 linguri de patrunjel uscat
  • - 1 1/2 lingura de gris
  • - 150 ml bere neagra
  • - sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu carne de curcan :

Aluat:
1. Puneti berea la incalzit intr-un vas.
2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati.
3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina din lighean.
4. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati faina de orz, putin cate putin. Framantati pana ce o incorporati pe toata in aluat.
5. Lasati la dospit 1 h si 30 min.

Umplutura:
1. Curatati ceapa si taiati doar partea alba pana in frunze.
2. Puneti ceapa la calit intr-o lingura de ulei.
3. Adaugati carnea de curcan si gatiti pentru 5-6 min, invartind mereu sa nu se lipeasca.
4. Puneti berea si lasati la gatit inca 15 min, invartind din cand in cand in tigaie.
5. Dupa ce s-a racit putin adaugati grisul, sarea, piperul si patrunjelul.

Asamblare si coacere:
1. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire.
2. Taiati in bucati de 10x13 cm (poate si mai mici daca le vreti mai delicate).
3. Puneti cate o lingurita de umplutura.
4. Impaturiti pe lungime si apasati bine pe langa umplutura.
5. Capetele de jos le intoarceti si le lipiti apasand.
6. Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu un galbenus de ou cu putin lapte si dati la cuptor 35 min la 190 °C.
  

Bon Appétit!
Nota!      Mie nu mi-a ajuns aluatul si am mai facut cateva cu un alt tip de aluat. Asa ca ori faceti portie dubla de aluat (si daca va mai ramane din portia dubla putei face batoane;), ori faceti portie mai mica de umplutura :P.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187168
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187169
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187172
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187173
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187174
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187175
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187176
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187177
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187178
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187179
retete culinare - Aperitiv cu carne de curcan  187180

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

10.11.2012, 08:28

Multumesc pentru apreciere fetelor!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:11

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 00:07

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!