Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

de merisor in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2013 | 3990 vizualizari

 

Mi-a placut aluatul cu bere de cand l-am facut prima data, asa ca am repetat, dar sub forma de foietaj.
Cum aveam niste jumari, nu prea multe pentru a face pogacele, am incropit un aperitiv care a iesit excelent.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 doza bere(50 cl)
  • 200 gr unt
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic amoniu
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 150 gr jumari
  • 1 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • Sare
  • Pentru umplut:
  • felii de cascaval Delaco afumat
  • felii de ceafa afumata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari:

Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem focul.

Iese o ciulama putin mai subtire cu care vom unge aluatul.

 Drojdia o frecam cu zaharul pana la diluare si adaugam peste ea untul topit, caldut, frecam bine, apoi punem berea, sarea si incepem sa incorporam faina amestecata cu amoniul.

Framantam aluatul pana se omogenizeaza, apoi il intindem cu ajutorul sucitorului pe masa infainata.

Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper si chimen.

Peste jumatate din aluatul intins punem jumatate din ciulama si pliem peste el jumatatea cealalta de aluat.

Intindem putin aluatul, apoi punem jumatate din jumari peste jumatate din aluatul intins.

Pliem iar jumatatea cealalta si repetam cu ciulama apoi cu jumari.

Acoperim cu o folie si dam la rece pentru 30 de minute.

Apoi intindem aluatul pe masa infainata, nu prea subtire pentru a nu iesi jumarile la suprafata, cam de 1 cm si taiem fasii de 3 cm pe care asezam felii de cascaval si felii de sunca.

Rulam si punem fiecare rulou in forme de briose.

Ungem cu ou batut cu lapte si presaram chimen.

Dam formele la cuptor pentru 35 minute la 200 grade dupa care le scoatem si le mai ungem cu putin ou ajutandu-ne de o pensula.

Le mai lasam la cuptor cam 10 minute la temperatura mai mica(175 grade) apoi le scoatem.

Au iesit foarte bune, deci le voi repeta cand voi mai face rost de jumari.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si aluat simplu de foietaj.

2

Aluatul nu trebuie lasat la crescut inainte, deoarece berea ajuta foarte mult la crescut in timpul coacerii.

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-0
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-1
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-2
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-3
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-4
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-5
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-6
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-7
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-8
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-9
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-10
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-11
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-12
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-13
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-14
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-15
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-16
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-17
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-18
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-19
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari-20

COMENTARII (31)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

07.05.2013, 18:59

ce frumoase sunt

babi5

babi5 1

21.08.2013, 13:00

COSTEO

COSTEO 1

01.09.2013, 18:11

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24