Aperitiv cu crema de branza

de Lia_ in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2014 | 3647 vizualizari

 

Nu numai la mese festive, noi si de zi cu zi adesea mancam la micul dejun ardei umpluti cu crema aceasta de branza. Am mai adaugat cateva variante de asamblare a unei legume cu aceasta crema. Foarte decorative sunt miezurile de la Delaco.

 

INGREDIENTE

  • CREMA DE BRANZA
  • 250g telemea
  • 200g branza dulce nedegresata si mai uscata
  • 75g smantana acra fermentata (aceasta poate fi degresata)
  • 1/2 sau 1 legatura verdeata-depinde de marime (eu pun patrunjel desi cei mai multi folosesc marar la acest amestec)
  • optional 50 g unt (la temperatura camerei)
  • optional 1/2 ceapa mica tocata foarte fin cubulete minuscule
  • MINISANDWICH
  • paine prajita
  • cascaval Delaco
  • pastrama pui (homemade) sau mezel preferat
  • miez de lapte Delaco
  • castravete
  • rosie
  • ridiche
  • maslina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu crema de branza:

Sfarami telemeaua cu furculita, adaugi untul, branza dulce, omogenizezi, adaugi smantana si verdeata tocata marunt.

Ardeii ascutiti se umplu usor cu posul fara dui cu orificiu de 1 cm, altfel nu ajunge pasta pana in varf. Dupa umplere se dau la rece ca sa se intareasca untul si implicit umplutura. Se taie felii cam de 8mm grosime, cu un cutit bine ascutit.

Se orneaza cu verdeata.

Am taiat corabioare din ardei si am pus guacamole si miez de lapte.

Pentru rulourile din castravete se taie pe lung dintr-un castravete Fabio panglici, eu am cutit pentru asa ceva, cu o fanta, sau cu razatorea mandolina dar mie mi-e frica de ea, 

taie grozav si ma ranesc mereu. 

Alte panglici le-am uns pe mijloc cu crema, le-am rulat con fixat intr-o baza de 1.2cm din rosie decupata in mijloc cu un decupator. In varf miez de lapte.

La sandwichuri se vad straturile. Baza am decupat-o din felie de paine prajita cu un decupator floare sau cerc.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Ceea ce se monteaza in "panglici" din castravete se asambleaza chiar inainte de servire, altfel se inmoaie cam repede

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu crema de branza-0
Aperitiv cu crema de branza-1
Aperitiv cu crema de branza-2

COMENTARII (33)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.02.2014, 14:17

foarte bune

Ubulika

Ubulika 1

17.02.2014, 09:43

super

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:31

ce frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!