Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

de merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 18744 vizualizari

 

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :))
A iesit o bunatate, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti.

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de paine toast cu secara
  • 250 gr sunca presata
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 bucati de gogosari
  • 2 rosii
  • 6-7 frunze de leurda
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • piper
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 25 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco:

Taiem feliile de paine in jumatati.

Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.

Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.

Rosiile si ceapa le taiem rondele.

Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele.

Leurda o tocam franjuri.

Gogosarii ii taiem julien.

Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai.

Printre feliile de paine asezam rondelele de rosii, ceapa si gogosarii.

Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue.

Cand scoatem tava din cuptor, ornam cu branza fondue si servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

As recomanda sa se foloseasca painea toast, deoarece este mai pufoasa si moale, iar oul va patrunde in ea si nu se va usca in timpul tratamentului termic.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309311
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309312
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309313
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309314
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309315
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309316
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309317
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309318
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309319
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309320
retete culinare - Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco 309321

COMENTARII (40)

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 08:07

arata grozav

Xandrinne 1

19.04.2015, 10:56

-Licurici- 1

22.06.2015, 08:08

arata demential!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25