Aperitiv cu spanac si branza

de getix in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2013 | 3869 vizualizari

 

Combinatia branza - spanac, merge de minune dupa cum a spus si Oana , bucatarasul care m-a inspirat. Multumesc !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 450 g spanac congelat
  • 3 linguri iaurt grecesc, cu 10 % grasime (reteta originala era cu smantana)
  • sare
  • 500 g branza dulce
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • sare , marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu spanac si branza:

Pregatim blatul : lasam la dezghetat spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa . Separam ouale. Albusurile le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu uleiul , ca la maioneza, sarea, apoi adaugam  iaurtul si spanacul bine scurs. Cernem faina si incorporam in compozitia de galbensuri .Adaugam albusurile batute spuma amestecand usor, prin rasturnare .Tapetam  tava cu hartie de copt, punem blatul si introducem la cuptor 15-20 min. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.

Pentru umplutura : amestecam bine  branza cu iaurtul si sarea peste care adaugam mararul tocat marunt .

Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei parti egale, se pune crema de branza intre foi si se da la rece.

Este o bunatate !

 

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu spanac si branza-0
Aperitiv cu spanac si branza-1
Aperitiv cu spanac si branza-2
Aperitiv cu spanac si branza-3
Aperitiv cu spanac si branza-4
Aperitiv cu spanac si branza-5
Aperitiv cu spanac si branza-6
Aperitiv cu spanac si branza-7
Aperitiv cu spanac si branza-8
Aperitiv cu spanac si branza-9

COMENTARII (19)

getix

getix 1

17.05.2013, 20:09

ma bucur ca va place Padre, veti fi incantat de rezultat !

mihaelar63

mihaelar63 1

14.06.2013, 23:59

Un preparat festiv , demn de retinut

getix

getix 1

15.06.2013, 08:47

mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!