Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci

de Teo in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 3311 vizualizari

 

Am vazut acest aperitiv sub forma de rulada la ''divainbucatarie'', dar si sub forma de cuburi intr-o revista mai veche;mi-au placut tare mult cuburile,asa ca mi-am propus sa ''pacalesc'' pe cei din familie care nu mananca spanac,nu mananca branza;produsul final arata asa de bine ca nimeni nu a mai intrebat ce contine...!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5lg faina
  • 5oua
  • 5lg ulei
  • 5lg spanac deja pregatit
  • 1plic praf de copt

Umplutura:

  • 300g branza de vaci
  • 100g branza Feta
  • 4lg smantana
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • marar proaspat
  • 5g gelatina
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci:

Blatul:se separa oule;galbenusurile se freaca  cu uleiul,se adauga spanacul, faina si praful de copt cernut;batem albusurile si amestecam cu crema de spanac;turnam compozitia intr-o tava de aragaz ,tapetata cu hartie si dam la cuptor 20min; blatul doar sa se intareasca putin.Dupa racire se taie in 3 pe latime.

Pentru crema de branza,frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana,mararul tocat, ciupercile si gelatina dizolvata;asezam prima foaie, intindem jumatate din crema,a doua foie, restul de crema si acoperim cu ultima foie;se da la rece pentru cateva ore, apoi se taie cubulete.

 

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie sa se rumeneasca,doar ''inchegat''

2

Daca as mai repeta reteta as inlocui ciupercile cu masline

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci-0
Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci-1
Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci-2
Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci-3
Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci-4
Aperitiv cu spanac,branza si ciuperci-5

COMENTARII (3)

Teo 1

09.04.2013, 23:18

Este prima data cand incerc sa pun singura fotografiile si nu stiu de ce nu apar;am ametit de tot...!

Madlen 1

10.04.2013, 19:34

Lasa ca vin eu sa te ajut sa apara fotografiile!

Corinuta 1

27.09.2013, 10:59

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04